Diese Sonderausgabe des GIGA Journal of Current Chinese Affairs befasst sich mit den immer wiederkehrenden Lebensmittelskandalen und moralischen Ökonomien der Ernährung im heutigen China.
Journal of Current Chinese Affairs Vol. 48, No. 3 (2019)
Special Issue: Moral Economies of Food in Contemporary China
Introduction Mikkel Bunkenborg and Anders Sybrandt Hansen: Moral Economies of Food in Contemporary China Abstract | PDF
Research Articles
Ingrid Fihl: Risky Eating: Shanghai Families’ Strategies to Acquire Safe Food in Everyday Life Abstract | PDF
Caroline Merrifield: Seeing and Knowing: Sourcing Safe Food in Zhejiang Abstract | PDF
Anders Sybrandt Hansen: Subsistence Solidarity and the Extension of Trust: Moral Economies of Organic Farming in Northern China Abstract | PDF
Ellen Oxfeld: The Moral Registers of Banqueting in Contemporary China Abstract | PDF
Jakob Klein: Eating Potatoes Is Patriotic: State, Market, and the Common Good in Contemporary China Abstract | PDF
Erika Kuever: “If the People Do Not Raise the Issue, the Officials Will Not Investigate”: Moral Citizenship among China’s Fake-Fighters Abstract | PDF
Jamie Coates: Between Product and Cuisine: The Moral Economies of Food among Young Chinese People in Japan Abstract | PDF
Die vier Zeitschriften des GIGA werden von SAGE Publishing unter Fortführung des "Platinstandards" des Open-Access-Modells veröffentlicht. Alle Beiträge erscheinen auf Englisch und durchlaufen ein mehrstufiges, anonymisiertes Begutachtungsverfahren. Zudem sichern international besetzte wissenschaftliche Beiräte die Qualität der Zeitschriften.
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